Vogels voeren is vogels helpen.

Vogels voeren is vogels helpen.

Ja, met deze hangers van vogelvoer brengen de vogels in de winterperiode zeker een bezoek aan je balkon of tuin. Er zijn allerlei soorten vogelvoer, van kleine zaden tot zonnebloempitten en (ongebrande) pinda’s (in de dop, gepeld of als pindacake in vet). Ook gevriesdroogde wormen, maden (voor de echte insecteneters) en vetbollen (vinden de meeste vogels lekker). GroenRijk heeft het allemaal voor je, in alle soorten en maten. Zeker vanaf november doe je heel veel tuinvogels een groot plezier als je ze bijvoert. Dat kan op een voertafel, in een vogelhuisje, met zaadsilo’s, pindaslingers of op andere manieren. Het meeste plezier zul je beleven aan voer dat je ophangt en waar allerlei meesachtige zangvogeltjes vrolijk overheen klauteren en de meest vreemde capriolen uithalen om het voer dat je ze zo geeft, te bemachtigen. Met de leuke pikklare voerhangers die GroenRijk nu voor je in de aanbieding heeft, zul je het zelf zien.

Leuk en nog decoratief ook
De hangers van vogelvoer waar het hier om gaat, hebben de vorm van een huisje, een krans of een hart. Aan jou de keuze, of neem ze allemaal. Je kunt ze overal ophangen, in je tuin, op je balkon, aan een draad, aan de vogelvoertafel of je vogelhuisje, aan een boomtak, de pergola of waaraan ook. Doe dat wel zo dat de vogels zich veilig voelen. Ze moeten gevaar (een kat, een mens, een roofvogel) tijdig kunnen zien aankomen.  Zorg daarom dat er om het voer heen voldoende zichtruimte voor de vogels is. Ze vinden het ook erg prettig als er op niet te grote afstand een schuilplaats is, bijv. een flinke struik om bij gevaar in weg te duiken. Je kunt de vogelvoerhangers gewoon aan draad of weerbestendig lint ophangen. Dat ze een beetje in de wind draaien, vinden veel vogels niet erg.

Welke vogels op hangend voer afkomen
Dat zijn er veel meer dan je volgens de boekjes zou verwachten. Want voer is tenslotte voer en als je daar op welke manier ook aan kunt komen, laat je zo’n kans als vogel niet voorbijgaan. Maar de vogels die er het makkelijkst aan ‘geraken (zoals de Vlamingen zeggen)’ zijn de mezen: koolmezen, staartmezen, pimpelmezen enz. Die zijn gewend om overal op en tegenaan te klauteren. En het zijn allemaal vogels die ’s winters hier blijven.

In kort bestek
Vogels voeren is vogels helpen. GroenRijk heeft deze week opvallende, decoratieve vogelvoer-ornamenten in de aanbieding. In de vorm van een hart, huis of krans. Leuk om niet te ver van het raam op te hangen in je tuin of op je balkon. Vrolijk vogelbezoek verzekerd!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoals de Helleborus...

Lees meer...
Bergthee: groenrode kameleon

Gaultheria procumbens heeft een opvallende verkleuring in je herfst- en wintertuin. De bladeren gaan van frisgroen naar dieprood en tot diep in de winter geeft ze je veel felgekleurde besjes. Geniet maandenlang van de kleuren van deze superbodembedekker!


Winterwonder

Oorspronkelijk groeit bergthee of Gaultheria procumbens in bosrijke gebieden in Noord-Amerika. Deze
laagblijvende heester bloeit in juni en juli met kleine...

Lees meer...
Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Naast het bosrijke struikje Muehlenbeckia complexa vind je in deze unieke plantenmix het mooie zilverstuikje (Calocephalus). Samen vormen ze een fantastische duet dat de hele winter mooi blijft!

Speelse combinatie

De Muehlenbeckia complexa is een geweldig leuk laagblijvend en breeduit groeiend struikje met een heerlijke wirwar van stugge takjes en een deken van kleine donkergroene bladeren met een lichte paarse tint aan de rand. Hij komt oorspronkeli...

Lees meer...